Cursus HTML & CSS.

Wat houdt de cursus HTML & CSS in?

Zelf een website maken, is nog nooit zo eenvoudig geweest. Je gebruikt een standaardtemplate van WordPress en klaar ben je. Maar wat doe je als geen enkele template precies aansluit bij wat jij wilt? Dan is het ideaal als je een beetje de weg kent in de wereld van HTML en CSS. Zo kun je relatief eenvoudig een website maken zonder tussenkomst van een ontwikkelaar of websitegigant. In onze cursus HTML & CSS leer je hoe je dat doet.

Heeft jouw organisatie de website in beheer bij een online bureau? En ben jij verantwoordelijk voor het aansturen van dit bureau of wil je zelf pagina’s kunnen aanmaken? Ook dan is het ontzettend handig als je basiskennis hebt van HTML en CSS. Zo hoef je het bureau niet voor elke wissewasje in te schakelen en weet je beter wat je nodig hebt als je een nieuwe feature op de website wilt. Kortom, onze cursus HTML & CSS is ook heel erg geschikt als je je kennis over website-ontwikkeling wilt aanvullen. Schrijf je in!

Ons team trainde bijvoorbeeld

 • Orteliuslaan 850, Utrecht
 • 2 dagen
 • Van 9:30 tot 16:00 uur
 • Certificaat van deelname
 • Uitgebreide lunch
 • alleen incompany

Inhoud cursus HTML & CSS

Ben je op zoek naar een praktijkgerichte training? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Na het volgen van de cursus ben je prima in staat om zelf een website te bouwen. Dit is mogelijk omdat onze trainers vooral veel aandacht besteden aan het direct toepassen van de theorie.

Dag 1

 • Leer HTML en CSS kennen: Met HTML-code geef je aan hoe je tekst op je website wilt presenteren. Bijvoorbeeld of de tekst in een tabel moet komen of in een opsomming. Ook is HTML geschikt om links, afbeeldingen of video’s aan je pagina toe te voegen. Met CSS regel je vervolgens hoe je website eruitziet. Denk aan de stijl (grootte en lettertype) van je headers en de vormgeving van je buttons. Dit klinkt nu misschien allemaal nog wat ingewikkeld, maar na dag 1 is het voor jou gesneden koek.
 • Aan de slag met HTML: Nu je de basis begrijpt, ga je zelf aan de slag met HTML. Je leert hoe je structuur kunt aanbrengen in teksten en pagina’s en hoe je tabellen opstelt. Ook maak je je eerste formulier en zorg je dat hyperlinks goed werken. Wil je dat de omschrijving van jouw website in bijvoorbeeld Google klopt? Maak daarvoor kennis met metadata en waar je op moet letten bij het schrijven van metateksten.

Dag 2

 • Aan de slag met CSS: Op de tweede dag van de cursus HTML & CSS duiken we in de wereld van CSS. Met style sheets geef jij je website in een handomdraai de gewenste look en feel. Hiervoor zijn verschillende onderdelen van belang. Onze trainer laat je kennismaken met de belangrijkste elementen van CSS en behandelt ook nieuwere onderdelen zoals CSS Grid en CSS Flex.

Resultaat

Wil jij voor een bedrijfsonderdeel een eigen website maken? Heb je als zzp’er een eigen website nodig? Of heb jij gewoonweg een interessante hobby waar je de wereld meer informatie over wilt geven? In alle gevallen is de cursus HTML & CSS zeker iets voor jou! Na het volgen van de training:
 • kun je met HTML en CSS een eenvoudige website maken.
 • weet je hoe formulieren werken.
 • draai jij je hand niet om voor het toevoegen van links, tabellen en afbeeldingen.

Voor wie is de cursus HTML & CSS?

Onze training is geschikt voor iedereen die een eigen website wil maken, of meer wil begrijpen van het schrijven van HTML- en CSS-code. Het is dan ook niet nodig dat je ervaring hebt met het ontwikkelen van een website.

Certificering

Aan het einde van de cursus HTML & CSS ontvang je een certificaat van deelname.

In-company

Wil jij meerdere medewerkers laten kennismaken met mogelijkheden van HTML en CSS? Wij verzorgen met plezier deze training op maat voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Onze trainers 

Leren moet ook gewoon leuk zijn! Met deze insteek geven onze trainers elke training. Zo snappen wij als geen ander dat zelf doen een stuk beter werkt dan uren luisteren naar een leraar die de ene slide na de andere laat zien. Wij werken daarom uitsluitend met inspirerende trainers die dicht bij de praktijk staan.

Waarom kiezen voor de IT Training Groep?

In de basis zijn wij een IT-opleidingsinstituut, maar als je nu denkt aan een saaie ietwat nerdy omgeving heb je het mis. Wij bieden onze opleidingen namelijk net even anders aan. Wij zijn jong, creatief en stellen de praktijk altijd centraal. Dikke, stoffige boeken en ellenlange PowerPoint-slides ga je bij ons dan ook niet vinden. Wat je wel vindt? Creatieve en nieuwe manieren om de lesstof te verpakken. Zo is jouw cursus HTML &CSS leerzaam én leuk! Meer weten? Neem contact met ons op!

Certificering

Aan het einde van de cursus HTML & CSS ontvang je een certificaat van deelname.

Kosten

De kosten voor een HTML & CSS cursus bedragen €1295,- ex. BTW. De opleidingsmaterialen, een IT Training Groep deelname-certificaat en drankjes/lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Incompany

Wil jij meerdere medewerkers laten kennismaken met het maken van eenvoudige websites, HTML en CSS? Wij verzorgen met plezier deze training op maat voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Twijfel je nog? Neem een optie

Een optie is kosteloos en kan aangevraagd worden via onderstaand formulier.

Trainingsdata