Ethical Hacking Foundation.

Wat houdt de Ethical Hacking Foundation training in?

Cybercriminaliteit is niet meer weg te denken uit de moderne wereld. Denk maar aan de nieuwsberichten van bedrijven die zijn getroffen door gijzelsoftware of waar bedrijfsgegevens van zijn gestolen. De schade van een dergelijke aanval loopt snel in de miljoenen en de deuk in je imago is enorm. Ook hier geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Met de kennis uit de cursus Ethical Hacking Foundation leer jij veelvoorkomende zwakke plekken in de IT-beveiliging van je bedrijf te vinden en kun je aan de slag met maatregelen om cybercriminelen te slim af te zijn.

Daarnaast is het natuurlijk best spannend en interessant om te leren hoe een cybercrimineel te werk gaat. Nieuwsgierig? Schrijf je in voor de cursus Ethical Hacking Foundation.

Ons team trainde bijvoorbeeld

 • Orteliuslaan 850, Utrecht
 • 2 dagen
 • Van 9:30 tot 16:00 uur
 • Certificaat van deelname
 • Uitgebreide lunch
 • alleen incompany

Inhoud cursus Ethical Hacking Foundation

Hackers passen continu hun werkwijze aan en verzinnen steeds nieuwe manieren om bedrijven data of geld afhandig te maken. Onze trainers volgen deze ontwikkelingen op de voet en geven de tweedaagse cursus gebaseerd op de actualiteit. Zo weet jij zeker dat je kennis na het volgen van de cursus Ethical Hacking Foundation up-to-date is.

Dag 1

 • Maak kennis met de basis: Voor we de diepte ingaan, maak je eerst kennis met enkele basisbegrippen. Zo leer je wat ethisch hacken is en behandelen we kort welke stappen een hacker doorloopt. Ook maak je kennis met Kali Linux. Dit populaire besturingssysteem gebruik je voor beveiligingstesten, zoals de pentest.
 • Network hacking: Hackers zitten niet stil en hebben diverse manieren om jouw bedrijf binnen te komen. Een van de mogelijkheden is network hacking. Tijdens de cursus Ethical Hacking Foundation probeer je samen met je medecursisten een netwerk binnen te komen door middel van wifi-hacking. Ook leer je een WEP-sleutel te kraken. Zo krijg je meer inzicht in de manier waarop een hacker te werk gaat en hoe je een hacker te slim af bent.
 • Ethisch hacken – deel 1: Nu je kennis hebt gemaakt met de basis, is het tijd om zelf als ethisch hacker aan de slag te gaan. Hiervoor zoomen we dieper in op Kali Linux en enkele tools binnen het besturingssysteem. Zo leer je waar je Nikto en Durb voor gebruikt en wat de onderlinge verschillen zijn. We verklappen alvast wel dat een van de twee ideaal is om potentiële beveiligingsproblemen op te sporen in webservers en -applicaties.

Dag 2

 • Ethisch hacken – deel 2: Heb je gisterenavond al de geleerde kennis in de praktijk gebracht en een eerste verkenning gedaan naar mogelijke kwetsbaarheden? Dan heb je vast zin in deze tweede dag. Vandaag krijg je als ethisch hacker nog meer tools in handen. We laten je zien hoe een pentest in zijn werk gaat en je ervaart zelf de mogelijkheden van OWASP Zap en Burp Suite. En best handig: in de cursus Ethical Hacking Foundation leer je technieken om met shell access op afstand in te loggen op een andere server en commando’s uit te voeren.
 • Zelf aan de slag: Onze cursus Ethical Hacking Foundation is praktijkgericht. Daarom doe je vooral veel zelf. Maar een opdracht uitvoeren na uitleg van de trainer is toch wel even anders dan van scratch af aan ethisch hacken. Daarom sluiten we de tweede cursusdag af met een grote praktijkopdracht. Je probeert samen met je medecursisten in te breken in een draadloos netwerk en zo bedrijfsgegevens te achterhalen. Succes!

Resultaat

Wil jij weten hoe een hacker te werk gaat en deze kennis gebruiken om je eigen bedrijfsnetwerk verder te beveiligen? Dan is de cursus Ethical Hacking Foundation zeker iets voor jou! Na het volgen van de training:
 • ken jij de basis rondom ethisch hacken.
 • weet jij waarom het besturingssysteem Kali Linux zo populair is.
 • ben je in staat om de meest voorkomende beveiligingskwetsbaarheden te herkennen.

Voor wie is de cursus Ethical Hacking Foundation?

Iedereen die interesse heeft in ethisch hacken is welkom op de cursus. Of je nu zelf ethisch hacker wilt worden, of alleen inzicht wilt krijgen in de gevaren en mogelijkheden van hackers: in beide gevallen is deze cursus een aanrader. Er is geen specifieke voorkennis nodig, maar het is wel prettig als je enige technische ervaring hebt met computers. Deze kennis is van belang om zelf de opdrachten te kunnen uitvoeren.

Certificering

Aan het einde van de cursus Ethical Hacking Foundation ontvang je een certificaat van deelname.

In-company

Wil jij meerdere medewerkers laten kennismaken met de gevaren en mogelijkheden van ethisch hacken? Wij verzorgen met plezier deze training op maat voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Onze trainers

Leren moet ook gewoon leuk zijn! Met deze insteek geven onze trainers elke training. Zo snappen wij als geen ander dat zelf doen een stuk beter werk dan uren luisteren naar een leraar die de ene slide na de andere laat zien. Wij werken daarom uitsluitend met inspirerende trainers die dicht bij de praktijk staan.

Waarom kiezen voor de IT Training Groep?

In de basis zijn wij een IT-opleidingsinstituut, maar als je nu denkt aan een saaie ietwat nerdy omgeving heb je het mis. Wij bieden onze opleidingen namelijk net even anders aan. Wij zijn jong, creatief en stellen de praktijk altijd centraal. Dikke, stoffige boeken en ellenlange PowerPoint-slides ga je bij ons dan ook niet vinden. Wat je wel vindt? Creatieve en nieuwe manieren om de lesstof te verpakken. Zo is jouw cursus Ethical Hacking Foundation leerzaam en leuk! Meer weten? Neem contact met ons op!

Certificering

Aan het einde van de cursus Ethical Hacking ontvang je een certificaat van deelname.

Kosten

De kosten voor een Ethical Hacking cursus bedragen €895,- ex. BTW. De opleidingsmaterialen, een IT Training Groep deelname-certificaat en drankjes/lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Incompany

Wil jij meerdere medewerkers laten kennismaken met de gevaren en mogelijkheden van ethisch hacken? Wij verzorgen met plezier deze training op maat voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Twijfel je nog? Neem een optie

Een optie is kosteloos en kan aangevraagd worden via onderstaand formulier.

Trainingsdata