Google Analytics cursus.

Wat houdt de Google Analytics cursus in?

Websitebezoekers die binnen enkele seconden je website verlaten of geen gegevens willen achterlaten voor een whitepaper of demo? Dat kan beter! Voor je jouw bedrijfswebsite kunt optimaliseren, moet je natuurlijk eerst weten waar het misgaat. Welke paden bewandelen bezoekers, en op welke momenten besluiten ze elders op zoek te gaan naar informatie? Google Analytics geeft dit inzicht en is sinds de lancering in 2005 onmisbaar gebleken voor iedereen die serieus met zijn/haar website aan de slag wil.

In de Google Analytics cursus gaan we kort in op de basis, maar duiken we vooral de diepte in. Zo weet je na het volgen van de training meteen hoe je je website verbetert. Is dat precies waar je naar op zoek bent? Schrijf je in!

Ons team trainde bijvoorbeeld

 • Orteliuslaan 850, Utrecht
 • 2 dagen
 • Van 9:30 tot 16:00 uur
 • Certificaat van deelname
 • Uitgebreide lunch
 • alleen incompany

Inhoud Google Analytics cursus

Om Google Analytics echt te begrijpen, moet je vooral zelf aan de slag. Tijdens de Google Analytics cursus mag je in ons testaccount werken, maar het is ook mogelijk om je eigen account te gebruiken. Het voordeel daarvan is dat je bedrijfsaccount direct op en top is ingericht.

Dag 1

 • Google Analytics: hoe zat het ook alweer?: We gaan ervan uit dat je al enige ervaring hebt met Google Analytics en behandelen vandaag vliegensvlug een aantal basisbeginselen van de analysetool. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende standaardrapportages, zoals dashboards over de doelgroep en de resultaten van een Ads-campagne.
 • Ken je websitebezoeker: Nu je kennis weer een beetje is opgefrist, is het tijd om de diepte in te gaan. We laten je zien hoe je met handige rapportages de bezoeker van de website nog beter leert kennen. Zo maak je kennis met handige segmentatiemogelijkheden, aangepaste statistieken en zoomen we in op contentgroepen, onmisbaar voor elke analyse. Daarmee zie je namelijk hoe de verschillende onderdelen van je website scoren en op welke pagina’s je dus ook echt aan de bak moet.
 • Universal Analytics vs Google Analytics 4: Werk jij al wat langer met Google Analytics? Dan heb je vast gehoord dat de huidige versie van Analytics vanaf 1 juli 2023 geen gegevens meer over je website ontvangt. Hiervoor moet je overschakelen naar Google Analytics 4. Veel gebruikers werken nog in de huidige Universal Analytics. De trainer gebruikt die omgeving daarom ook voor de cursus. Uiteraard laten we tijdens de training zien hoe Google Analytics 4 eruitziet en wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de huidige en nieuwe versie.

Dag 2

 • Optimaliseren website: Dag 2 van de Google Analytics cursus staat helemaal in het teken van het optimaliseren van jouw website. Hiervoor maak je kennis met verschillende features binnen Analytics. Ken je bijvoorbeeld al de mogelijkheden van A/B-testing, conversie-attributie, custom data import en enhanced e-commerce? Deze termen klinken nu misschien nog als een magische spreuk, maar na het volgen van de training weet je precies wat we bedoelen en hoe je de features inzet voor je eigen website. 

Resultaat

Snap je enigszins hoe Google Analytics werkt, maar ben je veel tijd kwijt aan het verzamelen van de juiste data? Of vind je het lastig om te bepalen welke cijfers essentieel zijn om je website te optimaliseren? Dan is de Google Analytics cursus echt iets voor jou. Na het volgen van de training:
 • ben je in staat om de juiste data over je website te verzamelen.
 • heb je inzicht in de manier waarop bezoekers de site gebruiken.
 • voer je A/B-tests uit en kun je Analytics en Ads koppelen.

Voor wie is de Google Analytics cursus?

Of je nu als marketeer bij een groot bedrijf of als zzp’er werkt: iedereen die meer uit zijn/haar website wil halen, heeft baat bij de Google Analytics cursus. Om deel te nemen aan de cursus is wel enige basiskennis vereist. Zo is het handig als je de standaardrapporten van Analytics kent, en die data weet te interpreteren. Twijfel je of je kennis voldoende is? Neem gerust contact met ons op.

Certificering

Aan het einde van de Google Analytics cursus ontvang je een certificaat van deelname.

In-company

Wil jij dat jouw medewerkers meer kennis krijgen van Google Analytics? Wij verzorgen met plezier deze opleiding op maat voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Onze trainers 

Leren moet ook gewoon leuk zijn! Met deze insteek geven onze trainers elke training. Zo snappen wij als geen ander dat zelf doen een stuk beter werkt dan uren luisteren naar een leraar die de ene slide na de andere laat zien. Wij werken daarom uitsluitend met inspirerende trainers die dicht bij de praktijk staan.

Waarom kiezen voor de IT Training Groep?

In de basis zijn wij een IT-opleidingsinstituut, maar als je nu denkt aan een saaie ietwat nerdy omgeving heb je het mis. Wij bieden onze opleidingen namelijk net even anders aan. Wij zijn jong, creatief en stellen de praktijk altijd centraal. Dikke, stoffige boeken en ellenlange PowerPoint-slides ga je bij ons dan ook niet vinden. Wat je wel vindt? Creatieve en nieuwe manieren om de lesstof te verpakken. Zo is de Google Analytics cursus leerzaam én leuk. Meer weten? Neem contact met ons op!

Certificering

Aan het einde van de Google Analytics cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Kosten

De kosten voor een Google Analytics cursus bedragen €895,- ex. BTW. De opleidingsmaterialen, een IT Training Groep deelname-certificaat en drankjes/lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

In-company

Wil jij dat jouw medewerkers meer kennis krijgen van Google Analytics? Wij verzorgen met plezier deze opleiding op maat voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Twijfel je nog? Neem een optie

Een optie is kosteloos en kan aangevraagd worden via onderstaand formulier.

Trainingsdata