Photoshop cursus.

Wat houdt de Photoshop cursus in?

Een donkere lucht, een vinger op de lens of een onflatteuze vlek op je voorhoofd: er zijn duizend redenen te bedenken waarom je niet tevreden bent met jouw foto. Gelukkig is het niet nodig om de afbeelding te verwijderen. In onze Photoshop cursus leer je hoe je zorgt dat jouw foto het perfecte plaatje wordt.

Ideaal voor het familie fotoalbum, maar ook heel handig op kantoor. Voor die foto op het intranet, een basisadvertentie of het maken van een collage ben je na het volgen van de training niet langer afhankelijk van een vormgever. Dat werkt een stuk sneller en het is ook nog eens goedkoper.

Kortom, wil jij voortaan zelf foto’s gaan bewerken? Schrijf je in voor onze Photoshop cursus.

Ons team trainde bijvoorbeeld

 • Orteliuslaan 850, Utrecht
 • 2 dagen
 • Van 9:30 tot 16:00 uur
 • Certificaat van deelname
 • Uitgebreide lunch
 • alleen incompany

Inhoud van de Photoshop cursus

Magnetische lasso, lagen en slimme filters: dit klinkt nu nog als een vreemde taal, maar na twee dagen weet je precies wat we hiermee bedoelen. En nog leuker, je past de technieken zonder problemen zelf toe. Tijdens de Photoshop cursus krijg je handige tips én ga je ook vooral zelf aan de slag. Zo leer je nu eenmaal het snelst.

Dag 1

 • Leer Photoshop kennen: We beginnen de cursus met een kleine introductie van de software. Hoe intimiderend alle knoppen en menu’s er misschien ook uitzien: het valt mee als je je er even in verdiept. Je maakt kennis met de belangrijkste gereedschappen, de verschillende laagsoorten en de optiebalk. Zo weet je voortaan precies waar de stempel, het handje en de emmer voor gebruikt worden.
 • Formaten nader bekeken: Als je een beetje een idee hebt waar je Photoshop voor gebruikt, zoomen we in op bestandsformaten. Welk formaat is bijvoorbeeld ideaal voor online gebruik en waar moet je op letten als je een foto wilt opslaan voor drukwerk? Naast het antwoord op deze vragen, leer je ook hoe je Adobe Bridge gebruikt. Ideaal voor het ordenen van al je foto’s en om meerdere foto’s in een keer te bewerken.

Dag 2

 • Haal het beste uit je foto: De rode kleuren van een zonsondergang iets intenser maken of kleine oneffenheden wegwerken, doen wonderen voor je foto. Op dag twee leer je daarom filters en effecten toepassen, maak je kennis met contrast en kleursfeer én ga je aan de slag met het eenvoudig retoucheren en corrigeren van je foto. Die adembenemende foto’s uit een reismagazine zijn nu ook voor jou binnen handbereik.
 • Ontwerp van scratch af aan: Wil je zeker weten dat je alle geleerde technieken volgende week ook nog weet? Dan is veel oefenen het advies! Daarom ga je vandaag aan de slag met je eigen ontwerpopdracht. Of je nu een fotocollage of een advertentie maakt, aan het eind van dag twee heb je een mooi eindproduct om indruk te maken op collega’s én familie.

Resultaat

Wil jij in een handomdraai foto’s beter en mooier maken? En wil je zelf eenvoudige advertenties of andere basisdocumenten opmaken? Dan is de Photoshop cursus zeker iets voor jou. Na het volgen van de training:
 • ken je alle basisfuncties van Photoshop.
 • weet je hoe je foto’s de finishing touch geeft.
 • draai jij je hand niet om voor het eenvoudig retoucheren van beelden.

Voor wie is de Photoshop cursus?

Heb jij regelmatig contact met vormgevers voor het maken van simpele advertenties, of het mooier maken van een foto? En wil je dit eigenlijk liever zelf kunnen? Dan is onze Photoshop cursus echt iets voor jou. Uiteraard ben je ook meer dan welkom als je als (hobby)fotograaf je eigen foto’s wilt gaan bewerken.

Certificering

Aan het einde van de Photoshop cursus ontvang je een certificaat van deelname.

In-company

Wil jij meerdere medewerkers laten kennismaken met de mogelijkheden van Photoshop? Wij verzorgen met plezier deze training op maat voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Onze trainers

Leren moet ook gewoon leuk zijn! Met deze insteek geven onze trainers elke training. Zo snappen wij als geen ander dat zelf doen een stuk beter werkt dan uren luisteren naar een leraar die de ene slide na de andere laat zien. Wij werken daarom uitsluitend met inspirerende trainers die dicht bij de praktijk staan.

Waarom kiezen voor de IT Training Groep?

In de basis zijn wij een IT-opleidingsinstituut, maar als je nu denkt aan een saaie ietwat nerdy omgeving heb je het mis. Wij bieden onze opleidingen namelijk net even anders aan. Wij zijn jong, creatief en stellen de praktijk altijd centraal. Dikke, stoffige boeken en ellenlange PowerPoint-slides ga je bij ons dan ook niet vinden. Wat je wel vindt? Creatieve en nieuwe manieren om de lesstof te verpakken. Zo is jouw Photoshop cursus leerzaam én leuk! Meer weten? Neem contact met ons op!

Certificering

Aan het einde van de Photoshop cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Kosten

De kosten voor een Photoshop cursus bedragen €695,- ex. BTW. De opleidingsmaterialen, een IT Training Groep deelname-certificaat en drankjes/lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Incompany

Wil jij meerdere medewerkers laten kennismaken met handige tips over Excel? Wij verzorgen met plezier deze training op maat voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Twijfel je nog? Neem een optie

Een optie is kosteloos en kan aangevraagd worden via onderstaand formulier.

Trainingsdata