Assertiviteit voor IT.

Wat houdt de cursus assertiviteit voor IT in?

Ben jij al een tijdje werkzaam in de IT-business? Dan vertellen we je niets nieuws als we zeggen dat eindgebruikers en interne opdrachtgevers steeds veeleisender worden. En dat kan knap lastig zijn. Hoe ga je bijvoorbeeld respectvol om met een marketeer die eist dat je een nieuwe app binnen twee weken naar de markt brengt? Of wat zeg je tegen de medewerker die jouw helpdesk blijft bellen en niet wil begrijpen dat hij/zij er de oorzaak van is dat bestanden onvindbaar lijken? In de cursus assertiviteit voor IT geven we je handige tips en tricks. Zo leer je je eigen grenzen bewaken, zonder dat de (werk)relatie met de andere partij in gevaar komt. Klinkt dat je als muziek in de oren? Schrijf je in!

Ons team trainde bijvoorbeeld

 • Orteliuslaan 850, Utrecht
 • 2 dagen
 • Van 9:30 tot 16:00 uur
 • Certificaat van deelname
 • Uitgebreide lunch
 • alleen incompany

Inhoud cursus Assertiviteit voor IT

Assertief zijn kun je leren. Uiteraard niet door twee dagen theorie tot je te nemen, maar door in gesprekken met trainers en medecursisten te ontdekken hoe je op een respectvolle manier op je strepen staat. Waardevolle kennis waar je de volgende dag op je werk al van profiteert.

Dag 1

 • Inzicht in valkuilen: Zeker introverte mensen vinden het lastig om assertief te zijn. Je bent niet de eerste die lang niets zegt en dan ineens extreem fel uit de hoek komt. Op dag 1 kijk je samen met de trainers hoe je dit in de toekomst voorkomt en op welke manier je wel je eigen grenzen en die van een ander bewaakt.
 • Assertief taalgebruik: Als je denkt dat assertiviteit draait om altijd alles eruit gooien, heb je het mis. Sterker nog, altijd alles maar zeggen, werkt vaak averechts. Je hebt de kans dat je je relatie met je gesprekspartner in gevaar brengt en waarschijnlijk raak je zo alleen maar verder verwijderd van het oorspronkelijke doel. In de cursus Assertiviteit voor IT kijken we daarom naar de zaken die je wel, maar ook vooral niet onder woorden brengt.

Dag 2

 • Assertiviteit in de praktijk: Op dag 1 heb je al veel geoefend, maar vandaag intensiveren we het aantal gesprekken. Daarbij kijkt de trainer niet meer alleen naar wat je zegt, maar vooral ook naar hoe je iets zegt. Immers, als jij je doel wilt behalen, is jouw lichaamshouding en de manier waarop je je stem gebruikt minstens zo belangrijk.

Resultaat

Ben je het zat dat ieder meningsverschil leidt tot een conflict? Of ben je er klaar mee dat je pas thuis bedenkt wat je had moeten zeggen tegen die ene leidinggevende? Dan is de cursus Assertiviteit voor IT zeker iets voor jou. Na het volgen van de training:
 • bewaak je je eigen grenzen beter.
 • haal je meer voldoening uit een gesprek.
 • voorkom je dat een meningsverschil de onderlinge relatie beïnvloedt.

Voor wie is de cursus Assertiviteit voor IT?

Werk jij binnen de IT en heb je het gevoel dat je direct met je rug tegen de muur staat als iemand je een vraag stelt? Vind je het vervelend om met assertieve collega’s te overleggen en merk je dat mensen regelmatig over je grenzen gaan? Dan heb je waarschijnlijk veel baat bij de cursus Assertiviteit voor IT. Speciale voorkennis is niet nodig, maar het is wel fijn als je openstaat voor tips.

Certificering

Aan het einde van de training Assertiviteit voor IT ontvang je een certificaat van deelname.

In-company

Stuur jij een team van IT’ers aan, en merk je dat ze het lastig vinden om in gesprek te gaan met eindgebruikers en de interne klant? Meld ze aan voor de cursus Assertiviteit voor IT. Wij verzorgen met plezier deze opleiding op maat voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Onze trainers 

Leren moet ook gewoon leuk zijn! Met deze insteek geven onze trainers elke training. Zo snappen wij als geen ander dat zelf doen een stuk beter werkt dan uren luisteren naar een leraar die de ene slide na de andere laat zien. Wij werken daarom uitsluitend met inspirerende trainers die dicht bij de praktijk staan.

Waarom kiezen voor de IT Training Groep?

In de basis zijn wij een IT-opleidingsinstituut, maar als je nu denkt aan een saaie ietwat nerdy omgeving heb je het mis. Wij bieden onze opleidingen namelijk net even anders aan. Wij zijn jong, creatief en stellen de praktijk altijd centraal. Dikke, stoffige boeken en ellenlange PowerPoint-slides ga je bij ons dan ook niet vinden. Wat je wel vindt? Creatieve en nieuwe manieren om de lesstof te verpakken. Zo is de cursus Assertiviteit voor IT leerzaam én leuk. Meer weten? Neem contact met ons op!

Certificering

Aan het einde van de cursus assertiviteit voor IT ontvang je een certificaat van deelname.

Kosten

De kosten voor een assertiviteit voor IT cursus bedragen €895,- ex. BTW. De opleidingsmaterialen, een IT Training Groep deelname-certificaat en drankjes/lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Open inschrijving

Incompany

Stuur jij een team van IT’ers aan, en merk je dat ze het lastig vinden om in gesprek te gaan met eindgebruikers en de interne klant? Meld ze aan voor de cursus Assertiviteit voor IT. Wij verzorgen met plezier deze opleiding op maat voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Twijfel je nog? Neem een optie

Een optie is kosteloos en kan aangevraagd worden via onderstaand formulier.

Trainingsdata