Data Science opleiding.

Wat houdt de Data Science opleiding in?

Dat Data Science oneindig veel mogelijkheden biedt, hoeven we jou niet uit te leggen. Jij kent vast ook de voorbeelden van bedrijven die met modellen voorspellen wat klanten gaan afnemen. Of de pilot waarbij een onderwijsinstelling Data Science inzet voor het maken van roosters.

Waarschijnlijk heb je zelf ook slimme ideeën om data voor je te laten werken. Blijft het voor jou nu nog bij een idee, omdat je niet precies weet hoe je data slim verzamelt, interpreteert en kunt voorspellen? Dan is onze Data Science opleiding iets voor jou!

In drie dagen leer je databestanden te verwerken om tot nieuwe inzichten te komen. Ook laten onze praktijkgerichte trainers zien hoe je data science en machine learning concepten toepast. Tot slot weet je zeker dat je na de Data Science opleiding termen als NumPy, Pandas, K-means, SVM en Random Forest voortaan op het juiste moment en in de goede context gebruikt.

Ons team trainde bijvoorbeeld

 • Orteliuslaan 850, Utrecht
 • 3 dagen
 • Van 9:30 tot 16:00 uur
 • Certificaat van deelname
 • Uitgebreide lunch
 • alleen incompany

Inhoud Data Science opleiding

Tijdens de driedaagse opleiding geven onze trainers inspirerende voorbeelden en praktische tips. Wil je na de Data Science opleiding meteen zelf aan de slag? Dat kan, want de kennis is direct toepasbaar in de praktijk.

Dag 1

Op de eerste dag maak je kennis met de data science libraries in Python: Matplotlib, Seaborn, NumPy en Pandas.
 • Matplotlib en Seaborn: Wil je data visualiseren in Python? Dan zijn Matplotlib en Seaborn je vrienden. We laten je zien hoe je grafieken maakt én combineert.
 • NymPy: Berekeningen maken met grote hoeveelheid data doe je in NumPy. Je maakt kennis met handige wiskundige functies en mogelijkheden om statistische berekeningen uit te voeren.
 • Pandas: Loop je met Excel steeds vaker tegen beperkingen aan? Dan is Pandas jouw volgende stap. Nadat je vandaag hebt geroken aan de eindeloze mogelijkheden voor het filteren en groeperen van data in Python wil je nooit meer terug naar de spreadsheetoplossing van Microsoft!

Dag 2

Als het goed is, heb je na de eerste dag de smaak te pakken. Vandaag gaan we nog een stapje verder en heten we je welkom in de wereld van machine learning.
 • Introductie machine learning: Om te zorgen dat machines werken volgens het algoritme dat jij hebt bedacht, is het belangrijk om het fundament van machine learning te snappen. Wanneer pas je supervised learning toe en op welk moment is unsupervised learning de beste route? En waarom is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen een test en train set? Na vandaag weet je het antwoord.
 • Regressie en clustering: Op dag twee zoomen we ook verder in op de manier waarop je machines traint, en de manier waarop je clustering toepast. En omdat praktijkgericht opleiden nu eenmaal de beste resultaten geeft, ga je op dag 2 ook zelf aan de slag met datasets.

Dag 3

En dan is alweer dag 3 aangebroken. Op de laatste dag van de Data Science opleiding krijg je het laatste stukje informatie dat nodig is om van jou een echte Data Science specialist te maken.
 • Classificeren van data: Het juist classificeren van data is essentieel om een goed algoritme te bouwen. Je maakt vandaag kennis met verschillende mogelijkheden om data te classificeren, én leert wanneer je welke tool gebruikt.
 • Optimaliseren algoritmes: Bij machine learning ligt altijd het gevaar op de loer dat het algoritme te goed is getraind. Hierdoor zijn de voorspellingen niet meer nauwkeurig. In de Data Science opleiding leer je hoe je dit kunt voorkomen en krijg je andere handige tips voor het optimaliseren van je algoritme.

Resultaat

Wil jij de wetenschap van Data Science je eigen maken en je collega’s en leidinggevenden verbluffen met jouw kennis over machine learning? Dan is de Data Science opleiding zeker iets voor jou. Na het volgen van de training:
 • weet je welke tools nodig zijn om data te analyseren en visualiseren.
 • pas je regressie en classificatie op de juiste manier toe.
 • ken je de belangrijkste principes van machine learning modellen.

Voor wie is de Data Science opleiding?

Weet jij direct wat wij bedoelen met termen als machine learning en data visualisatie? Heb je al enige ervaring met de programmeertaal Python en is het nu tijd voor de volgende stap? Dan is onze Data Science opleiding iets voor jou.

Certificering

Aan het einde van de Data Science opleiding ontvang je een certificaat van deelname.

In-company

Wil jij meerdere medewerkers laten kennismaken met de wondere wereld van Data Science? Wij verzorgen met plezier deze opleiding op maat voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Onze trainers 

Leren moet ook gewoon leuk zijn! Met deze insteek geven onze trainers elke training. Zo snappen wij als geen ander dat zelf doen een stuk beter werkt dan uren luisteren naar een leraar die de ene slide na de andere laat zien. Wij werken daarom uitsluitend met inspirerende trainers die dicht bij de praktijk staan.

Waarom kiezen voor de IT Training Groep?

In de basis zijn wij een IT-opleidingsinstituut, maar als je nu denkt aan een saaie ietwat nerdy omgeving heb je het mis. Wij bieden onze opleidingen namelijk net even anders aan. Wij zijn jong, creatief en stellen de praktijk altijd centraal. Dikke, stoffige boeken en ellenlange PowerPoint-slides ga je bij ons dan ook niet vinden. Wat je wel vindt? Creatieve en nieuwe manieren om de lesstof te verpakken. Zo is jouw Data Science opleiding leerzaam én leuk. Meer weten? Neem contact met ons op!

Certificering

Aan het einde van de Data Science opleiding ontvang je een certificaat van deelname.

Kosten

De kosten voor een Data Science opleiding bedragen €1395,- ex. BTW. De opleidingsmaterialen, een IT Training Groep deelname-certificaat en drankjes/lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

In-company

Wil jij meerdere medewerkers laten kennismaken met de wondere wereld van Data Science? Wij verzorgen met plezier deze opleiding op maat voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Twijfel je nog? Neem een optie

Een optie is kosteloos en kan aangevraagd worden via onderstaand formulier.

Trainingsdata