Google Ads cursus.

Wat houdt de Google Ads cursus in?

Zonder voldoende traffic naar je website, geen conversies. Deze stelling gaat waarschijnlijk ook op voor jouw website. Maar hoe zorg je voor voldoende traffic? Natuurlijk is een goede website en organische vindbaarheid van belang. Al is dat in het huidige online landschap vaak niet meer voldoende. Daarom biedt Google Ads uitkomst. In de Google Ads cursus leer je hoe je de tool gebruikt en waar je op moet letten bij het maken van advertenties.

Heb je al enige ervaring met Google Ads, maar heb je het idee dat je campagnes niet zo goed scoren als bij de concurrent? Schrijf je in voor onze Google Ads cursus.

Ons team trainde bijvoorbeeld

 • Orteliuslaan 850, Utrecht
 • 2 dagen
 • Van 9:30 tot 16:00 uur
 • Certificaat van deelname
 • Uitgebreide lunch
 • alleen incompany

Inhoud Google Ads cursus

Na het volgen van de Google Ads cursus wil je je kennis natuurlijk direct in de praktijk brengen. Daarom behandelen we tijdens de trainingen veel praktijkvoorbeelden, en ga je ook zelf aan de slag in Google Ads. We hebben een testaccount dat je mag gebruiken, maar je mag natuurlijk ook inloggen op je eigen (test)account.

Dag 1

 • Google Ads: hoe zat het ook alweer?: We beginnen de cursus met een aantal basisbeginselen van Google Ads. Dit is enkel om je geheugen op te frissen. Zo laten we zien hoe je een (test)account aanmaakt en welke stappen je moet doorlopen om een advertentie online te zetten. Gezien de rest van het programma is er geen tijd om alle stappen tot in detail door te nemen. We gaan er daarom van uit dat je al enige ervaring hebt met het maken van advertenties en de wereld van biedingen.
 • Optimaliseer Google Ads: Nu je de verschillende basisfunctionaliteiten weer scherp op je netvlies hebt, gaan we een stapje verder. Zo leer je hoe je je Ads-campagnes optimaliseert. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van de juiste zoekwoorden en op welk moment je je campagne moet inzetten voor de beste resultaten. Hierbij kijken we niet alleen naar de advertentie zelf. We geven je ook handige tips om te zorgen dat je bezoekers op je landingspagina weet te houden.

Dag 2

 • Ontwikkel de beste campagnes: Een goede Ads-campagne heeft een hoog rendement en zorgt voor de juiste conversie op je website. Denk bijvoorbeeld aan het achterlaten van gegevens of een online aankoop. Op dag 2 behandelen we verschillende optimalisatiestrategieën en krijg je een goed idee hoe je je concurrenten te slim af bent.

Resultaat

Leveren jouw Google Ads-campagnes niet voldoende op en snap je niet waarom jouw concurrent betere resultaten behaalt? Dan is de Google Ads cursus zeker iets voor jou. Na het volgen van de training:
 • optimaliseer je je campagnes op basis van actuele cijfers.
 • weet je welke tools je gebruikt voor inzicht in campagnes en doelgroepen.
 • weet je hoe je goed presenterende advertenties maakt.

Voor wie is de Google Ads cursus?

Ben jij binnen jouw bedrijf verantwoordelijk voor het inrichten van online campagnes, maar schiet je kennis van Google Ads tekort? Of stuur jij een extern bureau aan dat voor jouw bedrijf campagnes maakt en wil je beter begrijpen welke keuzes zij maken? Schrijf je in voor de Google Ads cursus. Om alle informatie goed tot je te kunnen nemen, is het fijn als je al enige kennis hebt van Google Ads.

Certificering

Aan het einde van de Google Ads cursus ontvang je een certificaat van deelname.

In-company

Adverteert jouw bedrijf op Google en heb je het idee dat je daar meer uit kunt halen? Missen jouw medewerkers de benodigde kennis? Dan kun je een bureau inschakelen, maar je kunt natuurlijk ook de kennis van jouw medewerkers over Google Ads vergroten. Wij verzorgen met plezier deze opleiding op maat voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Onze trainers 

Leren moet ook gewoon leuk zijn! Met deze insteek geven onze trainers elke training. Zo snappen wij als geen ander dat zelf doen een stuk beter werkt dan uren luisteren naar een leraar die de ene slide na de andere laat zien. Wij werken daarom uitsluitend met inspirerende trainers die dicht bij de praktijk staan.

Waarom kiezen voor de IT Training Groep?

In de basis zijn wij een IT-opleidingsinstituut, maar als je nu denkt aan een saaie ietwat nerdy omgeving heb je het mis. Wij bieden onze opleidingen namelijk net even anders aan. Wij zijn jong, creatief en stellen de praktijk altijd centraal. Dikke, stoffige boeken en ellenlange PowerPoint-slides ga je bij ons dan ook niet vinden. Wat je wel vindt? Creatieve en nieuwe manieren om de lesstof te verpakken. Zo is de Google Ads cursus leerzaam én leuk. Meer weten? Neem contact met ons op!

Certificering

Aan het einde van de Google Ads cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Kosten

De kosten voor een Google Ads cursus bedragen €895,- ex. BTW. De opleidingsmaterialen, een IT Training Groep deelname-certificaat en drankjes/lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

In-company

Adverteert jouw bedrijf op Google en heb je het idee dat je daar meer uit kunt halen? Missen jouw medewerkers de benodigde kennis? Dan kun je een bureau inschakelen, maar je kunt natuurlijk ook de kennis van jouw medewerkers over Google Ads vergroten. Wij verzorgen met plezier deze opleiding op maat voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Twijfel je nog? Neem een optie

Een optie is kosteloos en kan aangevraagd worden via onderstaand formulier.

Trainingsdata