Python cursus.

Wat houdt de Python cursus in?

De tijd dat programmeren alleen was weggelegd voor whizzkids op stoffige zolderkamers ligt al lang achter ons. En met zeer toegankelijke programmeertalen zoals Python, is het nog nooit zo makkelijk geweest om code te schrijven. Processen automatiseren, data analyseren of ingewikkelde formules oplossen: met Python is het allemaal binnen handbereik. In de Python cursus maak je kennis met de mogelijkheden en zet je je eerste stappen als programmeur.

Ben jij benieuwd welke voordelen Python heeft voor jouw vakgebied? Schrijf je in voor de Python cursus en ga op ontdekking uit.

Ons team trainde bijvoorbeeld

 • Orteliuslaan 850, Utrecht
 • 1 dag
 • Van 9:30 tot 16:00 uur
 • Certificaat van deelname
 • Uitgebreide lunch
 • alleen incompany

Inhoud van de Python cursus

In drie dagen leer je welke mogelijkheden Python je allemaal te bieden heeft. Wil je de geleerde kennis meteen toepassen in de praktijk? Dat kan! In deze Python cursus ga je namelijk vooral zelf aan de slag.

Dag 1

 • Leer Python kennen: De cursus start met een introductie over Python waarbij we ook een klein uitstapje maken naar de vorige eeuw. Python is inmiddels een volwassen dertiger, maar voor het zover was, is de programmeertaal continu in ontwikkeling geweest. Na onze korte reis door de geschiedenis staan we vandaag stil bij Python anno 2022. Je leert meer over de voordelen en waar je Python allemaal voor kunt gebruiken.
 • Aan de slag: De trainer helpt bij het installeren van de toepassing en laat je kennismaken met verschillende ontwikkelomgevingen en de syntax (regels voor het opstellen van de code). Ook leer je vandaag welke modules je standaard in Python vindt en welke functies ingebouwd zijn. Klinkt misschien allemaal als taaie kost, maar geen zorgen: onze trainer zorgt dat de dag voorbijvliegt. Zo laten we inspirerende praktijkvoorbeelden zien en mag je zelf ook wat pielen in de Python-omgeving.

Dag 2

 • Achtergrondkennis voor programmeren: De tweede dag van de Python cursus staat helemaal in het teken van de parameters, modules en datatypes die je in Python vindt. Zo leer je bijvoorbeeld wat int, float en list betekenen en hoe je de datatypes juist verwerkt in je code. Al deze informatie is essentieel om straks daadwerkelijk te kunnen programmeren.

Dag 3

 • Programmeren in Python: De afgelopen twee dagen heb je de theorie al steeds toegepast in de praktijk, maar vandaag staat helemaal in het teken van zelf programmeren in Python. In de Python cursus doen we dit aan de hand van object georiënteerd programmeren. Deze vorm van programmeren geldt al jaren als de standaard en zorgt dat jouw code leesbaar en beheersbaar blijft. Ideaal als je later de code wilt aanpassen, of wilt laten optimaliseren door een collega.

Resultaat

Ben jij benieuwd waarom Python wereldwijd zo ontzettend populair is? En wil je zelf ook leren programmeren in deze taal? Dan is de Python cursus zeker iets voor jou. Na het volgen van de training:
 • ken je de voordelen van programmeren in Python.
 • kun je Python installeren en zelf code schrijven.
 • ben je in staat om object georiënteerd te programmeren.

Voor wie is de Python cursus?

Onze cursus is geschikt voor iedereen die kennis wil maken met programmeren in Python. Of je nu een doorgewinterde programmeur bent in een andere taal, of net begint: iedereen is welkom. Specifieke ervaring met programmeren is dan ook niet nodig. Het is overigens wel fijn als je een beetje thuis bent in de Engelse taal. Onze Python cursus is in het Nederlands, maar alle begrippen, parameters, modules en datatypes zijn in het Engels.

Certificering

Aan het einde van de Python cursus ontvang je een certificaat van deelname.

In-company

Wil je meerdere medewerkers leren programmeren? Kies voor onze in-company Python cursus en laat je medewerkers kennismaken met de mogelijkheden van de meestgebruikte programmeertaal van de wereld. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Onze trainers

Leren moet ook gewoon leuk zijn! Met deze insteek geven onze trainers elke training. Zo snappen wij als geen ander dat zelf doen een stuk beter werkt dan uren luisteren naar een leraar die de ene slide na de andere laat zien. Wij werken daarom uitsluitend met inspirerende trainers die dicht bij de praktijk staan.

Waarom kiezen voor de IT Training Groep?

In de basis zijn wij een IT-opleidingsinstituut, maar als je nu denkt aan een saaie ietwat nerdy omgeving heb je het mis. Wij bieden onze opleidingen namelijk net even anders aan. Wij zijn jong, creatief en stellen de praktijk altijd centraal. Dikke, stoffige boeken en ellenlange PowerPoint-slides ga je bij ons dan ook niet vinden. Wat je wel vindt? Creatieve en nieuwe manieren om de lesstof te verpakken. Zo is jouw Python cursus leerzaam én leuk. Meer weten? Neem contact met ons op!

Certificering

Aan het einde van de Python cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Kosten

De kosten voor een Excel cursus bedragen €1395,- ex. BTW. De opleidingsmaterialen, een IT Training Groep deelname-certificaat en drankjes/lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Incompany

Wil jij meerdere medewerkers laten kennismaken met handige tips over Excel? Wij verzorgen met plezier deze training op maat voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Twijfel je nog? Neem een optie

Een optie is kosteloos en kan aangevraagd worden via onderstaand formulier.

Trainingsdata