Excel cursus.

Wat houdt de Excel cursus in?

Het bijhouden van reiskosten, het maken van grafieken of het opstellen van een gastenlijst: in alle gevallen is Excel een handige tool. Niet voor niets is dit spreadsheetprogramma tegenwoordig op bijna elke laptop te vinden. En hoe handig het programma ook is: Excel kan leiden tot veel frustraties. Zeker als je niet helemaal op de hoogte bent van alle opties. Dan zijn de functies en menu’s misschien zelfs een beetje intimiderend. Gelukkig biedt onze Excel cursus de oplossing. In één dag leren we je de fijne kneepjes van het vak.

Na het volgen van de cursus weet jij als geen ander hoe je filters instelt, is een cel nooit meer te klein en maak je in een handomdraai grafieken. Wedden dat je na het volgen van onze training heel wat sneller de Excel-bestanden op kantoor bewerkt en dat je zonder morren de financiën wilt bijhouden voor de jaarlijkse buurtbarbecue?

Klinkt tijd overhouden en minder frustratie je als muziek in de oren? Schrijf je in voor onze Excel cursus!

Ons team trainde bijvoorbeeld

 • Orteliuslaan 850, Utrecht
 • 1 dag
 • Van 9:30 tot 16:00 uur
 • Certificaat van deelname
 • Uitgebreide lunch
 • alleen incompany

Inhoud van de Excel Cursus

Tijdens de training geven we je handige tips die je direct kunt toepassen, op je werk én in je privéleven. Onze trainers werken praktijkgericht en laten je de handelingen zelf uitvoeren. Dat heeft verschillende voordelen: de training is leuker en minder saai om te volgen én je merkt het sneller als je bepaalde onderdelen van de Excel cursus niet volledig snapt. Vragen stellen is dan ook het advies! Het eendaagse programma ziet er als volgt uit:
 • Leer Excel kennen Waarvoor zijn alle verschillende menu’s? En wat betekent eigenlijk dat icoontje met een trechter? Na het volgen van de Excel cursus heb je het antwoord op deze vragen.
 • Aandacht voor de basis Opslaan, printen, teksten kopiëren en plakken: zonder deze basis is het werken in Excel lastig. Daarom besteden we hier in de ochtend kort aandacht aan. Uiteraard laten we je ook handige tips zien. Denk bijvoorbeeld aan het printen van een deel van de spreadsheet of het zoeken van help-informatie binnen Excel. Als toetje vertellen we je ook meteen waarom zoveel mensen ### zien nadat ze cijfers hebben ingevuld. En leer je natuurlijk hoe je dit voorkomt.
 • Grafieken en formules maken Een groot deel van de dag besteden we aan het maken van formules en grafieken. Als je naar huis gaat, weet je hoe je een grafiek maakt en eerder ingevulde gegevens aanpast. Ook leer je eenvoudige formules maken en hoef je dus nooit meer de rekenmachine op je telefoon te gebruiken.
 • Functies We sluiten de Excel cursus af met een aantal functies. Zo bereken je zelf gemiddelden en hoor je jezelf voortaan collega’s adviseren om de ALS-functie te gebruiken.

Resultaat

Wil jij zonder stress een Excel-document bewerken en vind je het stiekem best leuk om collega’s te imponeren met je kennis van dit spreadsheetprogramma? Dan is de Excel cursus zeker iets voor jou. Na het volgen van de training:
 • ken je alle basisfuncties van Excel.
 • maak jij in een handomdraai grafieken en tabellen.
 • weet je Excel in te zetten als rekenprogramma en pas je eenvoudige formules toe.
 • kun je data in een spreadsheet handig filteren.

Voor wie is de Excel cursus?

Gebruik jij Excel voor je werk en wil je dat graag sneller en slimmer doen? Of houd jij juist van structuur in je privéleven en wil je graag budgetoverzichten maken? Waar je Excel ook voor wilt gebruiken: onze Excel cursus is geschikt voor iedereen die de basis wil leren. Als je onze training gaat volgen, is het wel handig als je Excel eens hebt geopend. Verdere voorkennis is niet nodig.

Certificering

Aan het einde van de Excel cursus ontvang je een certificaat van deelname.

In-company

Wil jij meerdere medewerkers laten kennismaken met handige tips over Excel? Wij verzorgen met plezier deze training op maat voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Onze trainers 

Leren moet ook gewoon leuk zijn! Met deze insteek geven onze trainers elke training. Zo snappen wij als geen ander dat zelf doen een stuk beter werkt dan uren luisteren naar een leraar die de ene slide na de andere laat zien. Wij werken daarom uitsluitend met inspirerende trainers die dicht bij de praktijk staan.

Waarom kiezen voor de IT Training Groep?

In de basis zijn wij een IT-opleidingsinstituut, maar als je nu denkt aan een saaie ietwat nerdy omgeving heb je het mis. Wij bieden onze opleidingen namelijk net even anders aan. Wij zijn jong, creatief en stellen de praktijk altijd centraal. Dikke, stoffige boeken en ellenlange PowerPoint-slides ga je bij ons dan ook niet vinden. Wat je wel vindt? Creatieve en nieuwe manieren om de lesstof te verpakken. Zo wordt jouw Excel cursus een leerzaam dagje uit! Meer weten? Neem contact met ons op!

Certificering

Aan het einde van de Excel cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Prijs

De kosten voor een Excel cursus bedragen €295,- ex. BTW. De opleidingsmaterialen, een IT Training Groep deelname-certificaat en drankjes/lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Direct inschrijven

Wil jij meerdere medewerkers laten kennismaken met handige tips over Excel? Wij verzorgen met plezier deze training op maat voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Twijfel je nog? Neem een optie

Een optie is kosteloos en kan aangevraagd worden via onderstaand formulier.

Trainingsdata