Blockchain basics.

Wat houdt de Blockchain basics training in?

De technologie achter de blockchain is voor veel mensen nog een ver-van-mijn-bed-show. Dat is eigenlijk best jammer, want de voordelen zijn groot. Denk aan een transparant proces, een waterdicht systeem en betere mogelijkheden om in de keten samen te werken. Klinkt dit nu nog wat wollig, maar ben je wel nieuwsgierig hoe jouw organisatie kan profiteren van de blockchain? Leer met de Bockchain basics training de basisbeginselen.

In een dag krijg je alle relevante informatie over de technologie die vaak in een adem wordt genoemd met Bitcoin. Nieuwsgierig? Schrijf je in voor de Blockchain basics training.

Ons team trainde bijvoorbeeld

 • Orteliuslaan 850, Utrecht
 • 1 dag
 • Van 9:30 tot 16:00 uur
 • Certificaat van deelname
 • Uitgebreide lunch
 • alleen incompany

Inhoud Blockchain basics

Zoals de naam van de training al aangeeft, behandelen we in deze training de basis van de blockchain. Heb jij al enige ervaring met de blockchain, of wil je direct iets dieper inzoomen op de materie? Dan past onze Blockchain Advanced training beter bij jou.
 • Maak kennis met blockchain: We beginnen de cursusdag met een introductie in de blockchain. We behandelen belangrijke begrippen en laten zien hoe veilig de blockchain is. Zo weet jij aan het einde van de cursusdag waarom alle aangesloten computers een belangrijke rol spelen bij het goedkeuren van een nieuwe transactie.
 • Cryptocurrency: Uiteraard is de theorie belangrijk, maar het is logisch dat je vooral op zoek bent naar praktische voorbeelden. Daarom gebruiken we de Bitcoin als voorbeeld om te laten hoe de technologie precies werkt. Ook behandelen we andere cryptomunten, zoals Ethereum en Ripple.
 • Toepassingen in de praktijk: Een groot misverstand over de blockchain is dat de technologie vooral toepasbaar is binnen de financiële wereld. Inmiddels zijn er legio voorbeelden van andere sectoren die succesvol gebruikmaken van de blockchain. In de Blockchain basics training behandelen we verschillende praktijkvoorbeelden en mogelijkheden die over enkele jaren werkelijkheid lijken te worden. Denk bijvoorbeeld aan het veilig aankopen van vastgoed, het transparant doorverkopen van een toegangskaartje en de mogelijkheden voor verkiezingen en patiëntendossiers.
 • Aan de slag met blockchain: In de Blockchain basics training ga zelf aan de slag met het inrichten van een blockchain voor jouw eigen organisatie. Naast dat dit de cursus lekker praktisch maakt, is dat ook direct handig voor je dagelijkse werk. Zo leer je direct of en op welke manier de blockchain van toegevoegde waarde is voor jouw organisatie.

Resultaat

Speel jij steeds vaker met het idee om de blockchain-technologie te gebruiken voor jouw organisatie? Ben je op zoek naar een oplossing om de samenwerking in de keten transparanter te maken en beter te beveiligen tegen cybercriminaliteit? Dan is de Blockchain basics training zeker iets voor jou. Na het volgen van de training:
 • ben je op de hoogte van de basisbeginselen van de blockchain-technologie.
 • weet je in hoeverre de blockchain interessant en toepasbaar is voor jouw organisatie.
 • heb je inzicht in de beveiligingsaspecten voor de individuele gebruiker en de volledige organisatie.

Voor wie is de Blockchain basics training?

Heb jij interesse in de blockchain, maar heb je hier zelf nog weinig of geen ervaring mee? Dan ben je meer dan welkom op de Blockchain basics cursus. Er is geen speciale voorkennis nodig, maar enige technische kennis helpt. Denk hierbij niet aan het niveau whizzkid, maar eerder aan het niveau waarbij je de woorden blockchain, cryptovaluta en trusted party wel eens hebt gehoord.

Certificering

Aan het einde van de Blockchain basics training ontvang je een certificaat van deelname

In-company

Wil jij meerdere medewerkers laten kennismaken met de blockchain, bijvoorbeeld omdat je leveranciers en klanten hierom vragen? Of omdat je gewoon geïnteresseerd bent in deze technologie? Wat jouw reden ook is: wij verzorgen met plezier deze training op maat voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Onze trainers 

Leren moet ook gewoon leuk zijn! Met deze insteek geven onze trainers elke training. Zo snappen wij als geen ander dat zelf doen een stuk beter werkt dan uren luisteren naar een leraar die de ene slide na de andere laat zien. Wij werken daarom uitsluitend met inspirerende trainers die dicht bij de praktijk staan.

Waarom kiezen voor de IT Training Groep?

In de basis zijn wij een IT-opleidingsinstituut, maar als je nu denkt aan een saaie ietwat nerdy omgeving heb je het mis. Wij bieden onze opleidingen namelijk net even anders aan. Wij zijn jong, creatief en stellen de praktijk altijd centraal. Dikke, stoffige boeken en ellenlange PowerPoint-slides ga je bij ons dan ook niet vinden. Wat je wel vindt? Creatieve en nieuwe manieren om de lesstof te verpakken. Zo is de Blockchain basics training een leerzaam dagje uit. Meer weten? Neem contact met ons op!

Certificering

Aan het einde van de Blockchain basics training ontvang je een certificaat van deelname.

Kosten

De kosten voor een Blockchain basics cursus bedragen €395,- ex. BTW. De opleidingsmaterialen, een IT Training Groep deelname-certificaat en drankjes/lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Incompany

Wil jij meerdere medewerkers laten kennismaken met de blockchain, bijvoorbeeld omdat je leveranciers en klanten hierom vragen? Of omdat je gewoon geïnteresseerd bent in deze technologie? Wat jouw reden ook is: wij verzorgen met plezier deze training op maat voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Twijfel je nog? Neem een optie

Een optie is kosteloos en kan aangevraagd worden via onderstaand formulier.

Trainingsdata