Power BI cursus.

Wat houdt de Power BI cursus in?

Mooie resultaten, wil je dat even in een dashboard zetten? Wordt deze vraag steeds vaker aan je gesteld door collega’s, management en directie? Maar heb je geen idee hoe je de data uit verschillende applicaties combineert en visueel aantrekkelijk presenteert? Na het volgen van onze Power BI cursus is dat verleden tijd. Je leert hoe je interactieve rapporten en datamodellen maakt, en hoe je al deze gegevens eenvoudig deelt met je collega’s.

Wil jij de vraag van management en directie voortaan voor zijn? En hen omverblazen met indrukwekkende dashboards? Schrijf je in voor de Power BI cursus.

Ons team trainde bijvoorbeeld

 • Orteliuslaan 850, Utrecht
 • 2 dagen
 • Van 9:30 tot 16:00 uur
 • Certificaat van deelname
 • Uitgebreide lunch
 • alleen incompany

Inhoud Power BI cursus

In twee dagen tijd leer je alles wat je nodig hebt om zelfstandig dashboards te maken. Om te zorgen dat je de informatie direct kunt toepassen in je werk, laten we je veel zelf doen. Zo weet je zeker dat je na de Power BI cursus fluitend data verzamelt, combineert en visualiseert.

Dag 1

 • Maak kennis met Power BI: Natuurlijk is het vooral leuk om zelf indrukwekkende rapportages te bouwen, maar dat is alleen mogelijk na een korte introductie. Daarom beginnen we de dag met belangrijke begrippen en maak je kennis met de basis van Power BI.
 • Data verzamelen: Elk dashboard draait om data. Dan is het wel fijn als je de juiste data op de goede plek zet. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de directie besluiten neemt op basis van de verkeerde gegevens. Om dit horrorscenario voor te zijn, leer je in de Power BI cursus hoe je data verzamelt en waar je precies op moet letten als je informatie uit verschillende bronnen samenvoegt.
 • Data modelleren: Het verzamelen van data is één, maar je kunt pas echt iets met de data als je weet hoe je de informatie moet gebruiken. Het modelleren, oftewel het toepassen van een datamodel, is dan ook een belangrijk onderdeel van Power BI. Ook maak je in dit onderdeel kennis met DAX, de functionele taal die als basis dient voor Power BI.

Dag 2

 • Met DAX de diepte in: Op dag 1 heb je al even kennisgemaakt met DAX, maar op dag twee gaan we pas echt de diepte in. Je leert basismetingen te doen, displayfolders te maken en kolomberekeningen uit te voeren. Tot slot begeef je je heel even in de wereld van Power BI goeroes als we de complexe mogelijkheden van DAX introduceren.
 • Vormgeven rapporten: Bij Power BI draait veel om de manier waarop je de verzamelde data visualiseert. In de cursus Power BI laat de trainer zien welke mogelijkheden je hebt om een dashboard helemaal volgens jouw eisen en wensen in te richten. Denk bijvoorbeeld aan het maken van thema’s en het importeren van visuals.
 • Power BI online: Als interactieve tool van Microsoft, is het niet vreemd dat je ook de mogelijkheid hebt om online aan de slag te gaan met Power BI. Het voordeel hiervan is dat je gegevens razendsnel deelt met collega’s. Handig als jij een paar dagen niet op kantoor bent, of omdat jouw directeur op vakantie toch echt wil zien hoe de organisatie ervoor staat. Aan het eind van de cursus leer je hoe je dit goed en veilig doet.

Resultaat

Heb jij ervaring met Excel en het maken van draaitabellen, maar wil je graag een stapje verder? En wil je de ins en outs van het verzamelen, modelleren en visualiseren van data weten? Dan is de Power BI cursus zeker iets voor jou! Na het volgen van de training:
 • combineer en deel je data in een handomdraai.
 • kun je een eenvoudig datamodel bouwen.
 • maak je visueel aantrekkelijke dashboards en rapportages.

Voor wie is Power BI cursus?

Of je nu op de financiële afdeling of bij Marketing & Communicatie werkt: grote kans dat jij regelmatig in aanraking komt met data. Data die je graag begrijpelijk wilt presenteren aan het management of directie. Herken jij jezelf hierin? Dan is de Power BI cursus geschikt voor jou.

Certificering

Aan het einde van de Power BI cursus ontvang je een certificaat van deelname.

In-company

Wil jij jouw medewerkers laten kennismaken met de mogelijkheden van Power BI? Wij verzorgen met plezier deze training op maat voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Onze trainers

Leren moet ook gewoon leuk zijn! Met deze insteek geven onze trainers elke training. Zo snappen wij als geen ander dat zelf doen een stuk beter werkt dan uren luisteren naar een leraar die de ene slide na de andere laat zien. Wij werken daarom uitsluitend met inspirerende trainers die dicht bij de praktijk staan.

Waarom kiezen voor de IT Training Groep?

In de basis zijn wij een IT-opleidingsinstituut, maar als je nu denkt aan een saaie ietwat nerdy omgeving heb je het mis. Wij bieden onze opleidingen namelijk net even anders aan. Wij zijn jong, creatief en stellen de praktijk altijd centraal. Dikke, stoffige boeken en ellenlange PowerPoint-slides ga je bij ons dan ook niet vinden. Wat je wel vindt? Creatieve en nieuwe manieren om de lesstof te verpakken. Zo is jouw Power BI cursus leerzaam en leuk! Meer weten? Neem contact met ons op!

Certificering

Aan het einde van de cursus Power BI ontvang je een certificaat van deelname.

Kosten

De kosten voor een Power BI cursus bedragen €795,- ex. BTW. De opleidingsmaterialen, een IT Training Groep deelname-certificaat en drankjes/lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Incompany

Wil jij jouw medewerkers laten kennismaken met de mogelijkheden van Power BI? Wij verzorgen met plezier deze training op maat voor jouw organisatie. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Twijfel je nog? Neem een optie

Een optie is kosteloos en kan aangevraagd worden via onderstaand formulier.

Trainingsdata