Waarom het volgen van een Excel training een goed idee is

Wie de gemiddelde laptop openklapt, vindt al snel een versie van Microsoft Excel. Reuze handig, want Excel is je beste vriend als je snel formules wilt uitrekenen of overzichtelijk data wilt presenteren. Toch zijn er grote groepen mensen die geen idee hebben waar dat groene icoontje voor is, of stress ervaren als ze met Excel moeten werken. Helemaal niet nodig! Zeker niet als je kiest voor een Excel cursus.

Oké, ik hoor je nu denken “ja Reinier, een Excel training aanprijzen, dat is preken voor eigen parochie.” Deels heb je natuurlijk helemaal gelijk. We bieden trainingen aan omdat hier een markt voor is, maar ook omdat we het oprecht jammer vinden dat mensen niet weten wat er allemaal mogelijk is in de wondere wereld van Excel. Daarom neem ik je in deze blog graag mee waarom een Excel training een goed idee is.

1. Excel training is goed voor je carrière

Momenteel hebben we een top arbeidsmarkt voor medewerkers. De banen liggen voor het oprapen en switchen van baan is nog nooit zo makkelijk geweest. Toch brengt deze gouden tijd voor medewerkers ook gevaren met zich mee. De arbeidsmarkt is nu eenmaal continu in beweging en werkgevers zijn al volop aan het experimenteren met mogelijkheden om hetzelfde werk uit te voeren met minder medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan slimme digitale oplossingen. En hoewel ik nieuwe uitvindingen altijd toejuich, zie ik hier ook een gevaar voor medewerkers die nu achteroverleunen. Als straks de banen weer schaarser zijn, moet je juist zorgen dat je aantrekkelijk blijft voor werkgevers.

Een manier om dit te doen is door je te blijven ontwikkelen. Een Excel training is dan een goede start. Je leert niet alleen slimmer te werken in Excel, het staat ook nog eens goed op je cv. Ook als je geen baan als controller of marketeer ambieert, is het kunnen werken met spreadsheets namelijk reuze handig. Of het nu gaat om het bijhouden van budgetten, het maken van formules of het opstellen van dashboards: Excel is en blijft een goed vertrekpunt.

2. Ontdek snel wat je met Excel kunt

Als je weinig ervaring hebt met Excel, verdwaal je al snel in de vele opties die het programma biedt. Daarom is het fijn om te weten waar je het programma voor kunt gebruiken en welke Excel tools onmisbaar zijn. Daar zit bij Excel overigens ook meteen de uitdaging. Als je niet op de hoogte bent van de manieren om meer uit Excel te halen, is het best lastig om die zelf te achterhalen. Jammer, want met de juiste kennis van het spreadsheetprogramma bespaar je jezelf een hoop tijd en frustratie.

Als je meer uit Excel wilt halen, kun je natuurlijk beginnen met het lezen van de blogs op onze website of het volgen van een tutorial die je via Google vindt. Probleem is alleen dat je hier geen vragen kunt stellen. Loop je vast met een bepaalde uitleg, of sluit het voorbeeld net niet helemaal aan op jouw werkzaamheden? Helaas, je beeldscherm geeft je geen antwoord. De trainer van een Excel training doet dat wel. Daarbij is het volgen van een Excel training ook veel efficiënter dan zelf het internet af te speuren naar alle opties van Excel. Met een Excel training ben je in zes uur bijgepraat. De kans dat je online in dezelfde tijd ook zoveel te weten bent gekomen, is best klein.

3. Werk efficiënter na een Excel training

Voor ik me jaren geleden meer ging verdiepen in de mogelijkheden van Excel, was ik per werkweek makkelijk een uur bezig met uitzoeken hoe ik iets ook alweer moest doen. Herken jij jezelf hierin? Geen zorgen, wij zijn echt niet de enige. In menig kantoor gaat er veel tijd verloren aan uitzoeken hoe iets werkt. Of je het nu aan collega’s vraagt, op internet gaat zoeken of maar gewoon iets gaat proberen: in alle drie de gevallen ben je niet echt efficiënt bezig. Om nog maar te zwijgen van de tijd die je kwijt bent, omdat je niet de slimste manier gebruikt om met Excel te werken. Kortom, wil je sneller werken en geen onnodige tijd verliezen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een Excel training.

Selecteer een leuke Excel opleiding

Ben je na het lezen van de blog om, en ga je je inschrijven voor een Excel training? Dan vind ik het natuurlijk leuk als je je inschrijft voor onze Excel training. Dan weet je zeker dat je in één dag alle relevante Excel-functionaliteiten leert kennen die je direct in de praktijk kunt brengen.