Blockchain toepassingen voor bedrijven

Supply Chain Management

Het onveranderbare register van Blockchain maakt het zeer geschikt voor taken zoals het volgen van goederen terwijl ze bewegen en veranderen van eigenaar in de supply chain. Een Blockchain biedt bedrijven een groot aantal toepassingsmogelijkheden bij het transporteren van goederen. Bijvoorbeeld om bij een haven nieuw aangekomen goederen toe te wijzen aan verschillende containers voor verder transport. Blockchain biedt een nieuw en dynamisch middel voor track en tracegegevens. Bedrijven als Skuchain bieden oplossingen die Blockchain gebruiken in supply chain management oplossingen.

Gezondheidszorg

Patientgegevens die geschikt zijn voor een Blockchain kunnen algemene informatie bevatten zoals leeftijd, geslacht en mogelijke basale gegevens over iemands medische geschiedenis. Niets hiervan zou ertoe moeten kunnen leiden dat een bepaalde patiënt kan worden geïdentificeerd, waardoor het op een gedeelde Blockchain kan worden opgeslagen waartoe velen toegang hebben (zonder last te hebben van onnodige privacykwesties).

Terwijl medische apparaten steeds meer in een netwerk worden gebruikt en in toenemende mate verbonden zijn met patientgegevens, kan Blockchain die apparaten aan de betreffende gegevens koppelen. Apparaten zullen in staat zijn om de gegevens die ze maken op te slaan op een ziekenhuis- of zorg Blockchain welke deze gegevens kan toevoegen aan iemands medische dossier.

Vastgoed

De gemiddelde huiseigenaar verkoopt zijn of haar huis iedere vijf tot zeven jaar, en de gemiddelde persoon zal bijna 12 keer in zijn of haar leven verhuizen. Met zoveel verandering kan Blockchain zeker bruikbaar zijn in de vastgoedmarkt. Het zal het verkopen van huizen versnellen door financiën snel te verifiëren, fraude te verminderen dankzij de versleuteling van gegevens en transparantie bieden in het gehele ver- en aankoopproces.

Media

Mediabedrijven zijn al begonnen met het toepassen van Blockchain. In juli 2017 heeft het Decent de lancering van Publiq aangekondigd, wat het voor schrijvers en andere makers van content mogelijk maakt om hun werk te verspreiden via Blockchain en direct betalingen te ontvangen. De geavanceerde reclamegroep van Comcast heeft een nieuwe technologie ontwikkeld die het voor bedrijven mogelijk maakt om reclame zendtijd met behulp de Blockchain technologie te kopen.

Energie

Blockchain technologie kan worden gebruikt om energietransacties uit te voeren, maar het kan volgens PWC ook de basis bieden voor het meet-, betaal- en verrekenproces. Andere potentiële toepassingen zijn onder andere het documenteren van eigendomsrechten, vermogensbeheer, oorsprongsgaranties, emissierechten en vernieuwbare energiecertificaten.

Ook interessant: