Review Blockchain Advanced training

Denkt u er over na om de Blockchain Advanced training te gaan volgen bij Blockchain Now!? Bent u nog niet helemaal zeker? Lees hier het verhaal van iemand die u voor ging. Zo heeft u alvast een beetje voorkennis en weet u waar u ongeveer in terecht komt!

De training

Iets meer te weten komen over de Blockchain, daar loop ik wel warm voor. Ik ben geïnteresseerd in de Bitcoin en alle overige altcoins, hoe je ermee kan handelen en welke maatschappelijke functie ze kunnen vervullen. Maar ook ben ik zeker bereid om verder te kijken dan alleen de digitale valuta, wat kan er nog meer met de Blockchain technologie?

Met alleen Google kwam ik ver, maar ik had het idee dat er meer in zat. En wat is er beter dan les te krijgen van twee échte Blockchain experts? Daarom besloot ik om mee te doen aan de Blockchain Advanced training van Blockchain Now!

De Blockchain Advanced training van Blockchain Now! wordt naar mijn mening gegeven door twee zeer ervaren trainers met een veelzijdige achtergrond betreffende de Blockchain technologie. Beiden zijn ze Blockchain ontwikkelaar en handelen ze in digitale valuta. De Blockchain Advanced training is verspreid over twee dagen.

Blockchain Advanced Training: dag 1

De eerste dag bestaat uit het theoretische deel van de training. Hier maak je kennis met de Blockchain. Het leuke is dat je voor deze Blockchain Advanced training geen voorkennis nodig hebt. De training begint bij het begin. Allereerst werd de geschiedenis van digitale valuta besproken, zo kwamen we uiteindelijk terecht bij de Bitcoin. De trainer legde tot in detail uit hoe een Blockchain precies werkt. We hebben de verschillende bestaande cryptovaluta uitgebreid besproken en gekeken naar hoe we daarin konden handelen, maar daar bleef het niet bij. De trainer spoorde mij aan om verder te kijken dan cryptovaluta, echter stond er eerst iets belangrijkers op de agenda; lunch.

De lunch tijdens de training werd verzorgd, en hoe moet ik zeggen! Na ons tegoed te hebben gedaan aan een uitgebreide salade bar konden we met een goed gevulde buik weer door met de training. De trainer legde ons uit dat de Blockchain technologie veel meer in zijn mars heeft. Denk bijvoorbeeld aan ‘smart contracts’. Zo was mijn trainer zelf ook bezig met een project om de Blockchain technologie toe te passen in de strijd tegen illegale smokkelwaar. Hij werd heel enthousiast toen hem gevraagd werd om hier eens iets meer over te vertellen. Dat was leuk, de trainer zelf staat ook open voor input van jou. Op deze manier draag je zelf ook bij aan de training en leer je wat je graag wilt leren.

 

De lunch bij de training is vers bereid en zeer goed verzorgd.

Blockchain Advanced training: dag 2

De tweede dag van de Blockchain Advanced training van Blockchain Now! bestaat uit het praktijk  deel. Dit deel werd gegeven aan de overkant van de straat, de locatie waar we zaten was echter net zo luxe als gisteren. Vandaag was er een andere trainer dan gisteren, een expert in het opzetten van Blockchains. Voor de tweede dag moest ik een eigen laptop mee nemen. De laptop hoefde niet heel krachtig te zijn, dus elke laptop was eigenlijk wel geschikt. Deze dag was de praktijkdag. Het meeste leer je naar mijn mening op het moment dat je zelf ergens mee aan de slag gaat.

We gingen met behulp van het Ethereum netwerk een eigen Blockchain creëren. Dit is makkelijker dan je van te voren misschien denkt! Binnen een paar uur hadden we een goed werkende Blockchain in elkaar gezet. Het was zelfs mogelijk om eigen cryptocoins te maken. Zo hadden we heel snel de Blockchain-Now!-Coin (BNC) gemaakt. Deze dag heb ik geleerd hoe een Blockchain netwerk in de praktijk precies werkt. We zijn ook iets dieper ingegaan op ‘smart contracts’. Dit zijn contracten die verwerkt zitten in de Blockchain. We hebben gekeken naar hoe je ze kan maken en hoe ze toegepast kunnen worden. De trainer van de tweede dag stond ook weer zeer open voor input, als je een vraag had moest je die zeker stellen. Wilde je iets meer weten over een bepaald onderwerp? Gewoon vragen!

 

Met behulp van de Ethereum Wallet is het heel makkelijk om jouw eigen Blockchain te gebruiken!

Conclusie

Het is top dat deze training voor iedereen toegankelijk is. Als je geen kennis hebt over de Blockchain dan zal je hier alles leren, maar ook voor wat doorgewinterde kenners is deze training naar mijn mening echt een aanrader! De mogelijkheid om vragen te stellen aan de trainer en op deze manier te kunnen leren aan de hand van jouw interesses is fijn. Op deze manier heb je het gevoel dat je ook echt wat bijdraagt aan de training. Het praktijkdeel is naar mijn mening ook tot in de puntjes geregeld, je moet er alleen wel een laptop voor mee nemen. Op deze laptop moet aardig wat software geïnstalleerd worden, dit doe je tijdens de training, maar hou hier rekening mee.

Ook interessant: